Navigate Up
Sign In
Elever
 
 

Sikker brug af NemID

 
 
Sikker brug af NemID
Benjamin tager billede af sit NemID – det skulle han aldrig have gjort
 
Engang troede Benjamin, at hans Facebook-indbakke var det mest private i hans liv. I dag ved han, at NemID slår Messenger-app’en på Facebook med flere længder.
 
I Danmark har alle mulighed for at få et NemID med et nøglekort, når de bliver 15 år. Det fungerer som et sæt digitale engangsnøgler, så du fx kan logge ind på vigtige hjemmesider og holde styr på dine personlige oplysninger over nettet.
 

Åbn aldrig ukendte links

I filmen ser vi, hvordan en såkaldt phishing-mail leder hovedpersonen Benjamin ind på en hjemmeside, der udgiver sig for at være NemID’s egen hjemmeside. Det er dog en hackerhjemmeside, og da Benjamin logger ind, opsnapper netsvindlerne hans fortrolige oplysninger.
 
Benjamin er ikke alene om at lade sig narre af phishing. Faktisk er det en af de mest anvendte metoder til at lokke personlige oplysninger ud af danskerne. Det sker typisk, hvis du modtager en mail, der ved første øjekast ser ud til at komme fra din bank eller fra NemID. En tommefingerregel er, at banken, posthuset eller kommunen aldrig vil sende dig en mail med et direkte link til en hjemmeside.
 

Undgå fotos af dit NemID

Benjamin begår en anden stor fejl, da han får sin kæreste til at tage et billede af sit NemID-nøglekort og sende det til ham via Facebook. Du må aldrig tage et foto af dit nøglekort og opbevare det på fx din telefon.
 
Gå ind på Pengeuges Facebookside, og del dine erfaringer med at beskytte personlige oplysninger på nettet:
 
 
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her