Navigate Up
Sign In
 
 

11. marts 2018

Ny rapport: Se status på de unges, gæld og opsparing

Finans Danmark lancerer i dag rapporten ”Unge, gæld og opsparing”. Rapporten kortlægger de unges anmærkninger i RKI, deres gæld og opsparing, investeringsvaner og sætter i et særtema fokus på at flytte hjemmefra.
 
Danske unge stifter i dag tidligt bekendtskab med penge, gæld og opsparing - men ikke alle er lige gode til at holde styr på privatøkonomien. Ca. 48.500 unge mellem 18 og 30 år låner penge, som de ikke kan betale tilbage, og ender derfor med at blive registreret i RKI. Det er en problematisk gældsadfærd, som kan være med til at give de unge en dårlig start på voksenlivet og blive dyrt for samfundet, lyder det fra Finans Danmark:
 
”Det er andet år i træk, vi lancerer rapporten i forbindelse med Pengeuge. Rapporten sætter fokus på, hvornår de unge stifter gæld, og hvornår de begynder at opspare. Vi dykker også ned i deres investeringsvaner og ser på udviklingen i antallet af dårlige betalere i RKI. Der er mange interessante resultater i rapporten," siger seniorøkonom i Finans Danmark Solveig Råberg Tingey og fortsætter:
 
 ”I år sætter vi som særtema også fokus, hvilke overvejelser og udfordringer de unge har, når de flytter hjemmefra. Det er udarbejdet i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk.”
Pengeuge
 
Med rapporten i hånden drager bankrådgivere over hele landet i dag afsted for at undervise landets 7-9 folkeskoleklasser i, hvordan man netop skal undgå at blive en dårlig betaler.
”Vi kan af tallene se, at de unge har brug for viden om, hvordan de skal få en sund økonomi. Med Pengeuge hjælper vi dem og giver dem gode råd til at lægge et budget, forstå ÅOP og meget andet,” slutter Solveig Råberg Tingey.
 
 
Læs mere om Pengeuge på www.pengeuge.dk
Følg Pengeuge på Facebook og Instagram og Twitter
#pengeuge
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her